PRESSERUNDEN UKE 11

Tydelig ja fra Nordland Ap

Bjørnar SkjæranÅrsmøtet i Nordland Arbeiderparti sa søndag ja til konsekvensutredning av havområdene utenfor Lofoten. Dermed fikk leder i Nordland Ap og medlem av sentralstyret Bjørnar Skjæran flertall for kompromissforslaget fra Arbeiderpartiets sentralstyre til nytt partiprogrammet. 36 stemte mot og  92 stemte for forslaget.


Solberg mener Støres oljekompromiss er en tabbe

Erna Solberg
Ved at Ap-ledelsen ønsker å åpne for konsekvensutredning i deler av havområdet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja, har partiet gitt fra seg viktige forhandlingskort, sier Solberg til Dagens Næringsliv.

 

 

 

 

Møtte statsministeren

Erna og ØrjanEt håndtrykk for konsekvensutredning, sier Ørjan Robertsen i LoVe Petroom møtet med statministeren. - Lofoten og Vesterålen Petro er svært fornøyd med at landsmøte i Høyre fulgte opp forslaget fra programkomiteen og vedtok konsekvensutredning  av havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja

 

 Oljeinntekter kan finansiere det grønne skiftet

Odd Emil

Storsamfunnet trenger inntektene fra olje- og gassfeltene i nord. Velferdsgoder vi nå tar for gitt vil reduseres dersom virksomheten går tilbake. Følgene vil gå ut over de som i dag er unge. Befolkningen i Norge og landsdelen blir stadig eldre, sier Per Christian Jacobsen, Fellesforbundet til venstre på bildet, og Odd -Emil Ingebrigtsen, Bodøregionens Utviklingsselskap BRUS og krever at det snarest gjennomføres konsekvensutredning i hele LoVeSe-regionen

Arbeiderpartiets fylkeslag ja til konsevvensutredning
GoliatTi av Arbeiderpartiets fylkeslag ønsker konsekvensutredning av oljeboring utenfor Lofoten og Vesterålen. Fem fylkeslag er motstandere, mens fire ikke har bestemt seg.Et flertall av fylkeslagene sier riktig nok ja, men mange av disse fylkeslagene er små. Til sammen har de ikke flere enn 124 av til sammen 300 delegater, skriver Dagsavisen.

__________________________________________________________________________________________

Øyenveien 10, 8445 Melbu

adresse

Kontakt Detaljer

908 48 582
Øyenveien 10

8445 Melbu

Samarbeidspartnere

Petro Arctic  

Kontakt Oss

Besøksadresse:
Øyenveien 10
8445 Melbu

Postadresse:
Øyenveien 10
8445 Melbu

908 48 582