PRESSERUNDEN UKE 12

Flertall i Aps fylkespartier for kompromissforslag om Lofoten
Jonas Gar
Et flertall av Ap-fylkeslagene går inn for kompromissforslaget om konsekvensutredning av oljevirksomhet i deler av havet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. Dermed ser det ut til at Jonas Gar Støre får gjennomslag for det såkalte kompromissforslaget
SV med Lofoten-ultimatum - det er ikke Ap fornøyd med
Audun Lysbakken 2På sitt landsmøte søndag vedtok SV fem ufravikelige krav som må til om partiet skal godta å gå inn i regjering med Ap dersom det blir aktuelt etter høstens stortingsvalg. Blant annet nei til oljeutvinning utenfor LoVeSe, samt trekke oljefondets investeringer ut av fossil energi. Ap vil ikke uten videre akseptere de fem kravene som SV stiller til en ny rødgrønn             regjering.
Derfor skyter Ap ned SV-krav


Oljebransjen er grunnmuren i norsk økonomi
Erna Solberg – Jeg heter Erna, og jeg lever av oljepengene, sa statsministeren med et smil da hun begynte sitt innlegg på årskonferansen til Norsk olje og gass torsdag denne uken.Oljebransjen er veldig viktig, og i mange mange tiår fremover kommer oljebransjen til å være den viktigste og største bransjen i Norge. Men gradvis kommer veksten vår til å måtte hentes andre steder fra. For det er ikke potensiale for at den skal vokse like mye som den har gjort de siste årene, men den vil være den største næringen i mange år til, sier Solberg til enerWE.


Ap-Jonas vil fortsette oljefesten – men han krever mer til norske lokalsamfunn

Jonas Gar Støre 3Hvis Jonas Gahr Støre tar over som statsminister etter valget vil han fortsette å dele ut lisenser til oljenæringen både i sør og nord, og kanskje i deler av Lofoten. I bytte vil han at oljeselskapene sørger for at flere lokalsamfunn får være med på festen.
Olje i hundre fortsatt

Magne Lærø
Noen ganger må det føres en politikk der en blir beskylt for å møte seg selv i døra eller at den høyre hånden ikke vet hva den venstre gjør. Det går an å være for oljeproduksjon og mot utslippene den fører med seg, skriver redaktør Magne Lerø. Norsk velferd i dag er bygget på olje og gass, og slik vil det være en god stund framover
Frykter for oljesmell i år
Børge iversenFisker og Ap-politiker Børge Iversen frykter det blir tungt for partiet å beholde oppslutningen blant fiskerne. Årsaken er programkomiteens forslag til oljekompromiss der Nordland 6, havområdet sør og vest for Værøy og Røst, konsekvensutredes, mens Nordland 7 og Troms 2 fredes i neste stortingsperiode.

 

 

 

________________________________________________________________________________________

Øyenveien 10, 8445 Melbu

adresse

Kontakt Detaljer

908 48 582
Øyenveien 10

8445 Melbu

Samarbeidspartnere

Petro Arctic  

Kontakt Oss

Besøksadresse:
Øyenveien 10
8445 Melbu

Postadresse:
Øyenveien 10
8445 Melbu

908 48 582