PRESSERUNDEN UKE 17

Arbeiderpartiet vedtok med overveldende flertall oljekompromisset
Jørn Eggum
– Vi forutsetter nå at konsekvensutredningen av Nordland VI kommer i gang så raskt som mulig dersom partiet kommer i regjeringsposisjon til høsten. Utredning av Nordland VI må ikke forhandles bort i eventuelle regjeringsforhandlinger, sier forbundsleder Jørn Eggum i Fellesforbundet


 

Arbeiderpartiets kompromiss om eventuell aktivitet i LoVeSe er håpløst
Terje Søviknes- Arbeiderpartiets kompromiss om eventuell aktivitet i LoVeSe er håpløst. Det vil gi store fremtidige tap til fellesskapet, inntekter, velferd i form av skoler, sykehjem og mer politi i gatene, sier olje- og energiminister Terje Søviknes. 
- Det at bare deler av LoVeSe skal konsekvensutredes, bryter med et veletablert prinsipp i norsk oljepolitikk om at hele områder skal kartlegges før det tas en avgjørelse, mener olje - og energiministeren.

Advarer Ap: – Sp vil stå hardt på kravene om oljefritt Lofoten
Sandre BorchDette er en viktig sak for Senterpartiet, og jeg tror vi kommer til å stå ganske tøft på våre krav om å ikke konsekvensutrede Lofoten og Vesterålen for oljeaktivitet, sier Sandra Borch. Hun viser til at Senterpartiet har et enstemmig landsmøte mot konsekvensutredning.

 


Hvem er det Ap forsøker å lure med dette kompromissforslag?
Jonny Finstad
Å «ofre» Lofoten, Vesterålen og Senja fra konsekvensutredning, samtidig som de mest fiskeriaktive områder sør for Lofoten skal utredes åpnet – av hensyn til sårbarhet, miljøet og fiskerne, virker helt ulogisk - både for tilhengere og motstandere av petroleumsaktivitet i området, sier leder Nordland Høyre Jonny FinstadStatoil på frierføtter i Hadsel
Ørjan Birkeland og Geir Richardsen– Vesterålen og Lofoten er viktigere for dere som bor her, enn for Statoil. Men dette området er det som ser best ut av de som ikke er åpnet på norsk sokkel, mener Ørjan Birkeland til (tv) og Geir Richardsen fra Statoil.De kom til Hadsel formannskap torsdag for å snakke om konsekvensutredning av oljefeltene utenfor Vesterålen, Lofoten og Senja.
– Det er bare konsekvensutredning som kan avklare hva som finnes her. Men vi tror virkelig på disse områdene, sa Richardsen.

___________________________________________________________________________________________

Øyenveien 10, 8445 Melbu

adresse

Kontakt Detaljer

908 48 582
Øyenveien 10

8445 Melbu

Samarbeidspartnere

Petro Arctic  

Kontakt Oss

Besøksadresse:
Øyenveien 10
8445 Melbu

Postadresse:
Øyenveien 10
8445 Melbu

908 48 582