PRESSERUNDEN UKE 19

Løfte fra Frp om Lofoten og Vesterålen
Siv Jensen Frp
Dersom Fremskrittspartiet havner i opposisjon kommende stortingsperiode, vil de fremme forslag i stortinget om konsekvensutredning av havområdene utenfor LoVe. FrP programfester nok en gang at de vil konsekvensutrede hele området utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

 

 

Oljemisjonæren gir ikke opp

Terje Søviknes og Ørjan RobertsenDaglig leder Ørjan Robertsen er ofte å finne i kulissene når politiske partier eller andre organisasjoner diskuterer oljevirksomhet i nord. I 10 år har han kjempet for konsekvensutredning for områdene utafor Senja, Vesterålen og Lofoten. Han er hyppig til stede på landsmøtene til partiene. I 2013 oppsøkte han samtlige landsmøter. I år har han vært på landsmøtene til Arbeiderpartiet, Høyre og Frp.

– Det er utmerket at Ørjan Robertsen er her. Det er viktig at slike talsmenn for oljevirksomhet står fram og skaper kontakt, og bygger nettverk, sier olje- og energiminister Terje Søviknes til NRK.

Handel og Kontor krever oljefritt Lofoten
Christopher BeckhamHK har ikke gitt opp kampen mot oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja, og forsøker å få med seg LO-kongressen på å vedta et varig vern av området.Dette synet målbar HK-nestleder Christopher Beckham under debatten om handlingsprogrammet tirsdag.
– Dette området er et av våre mest verdifulle, og må vernes. Det er vårt utgangspunkt, sa han.


LO-kjempen ber om samling
GabrielsenEØS, Lofoten-olje og sekstimersdagen er de tre store stridssakene på LO-kongressen.
Påtroppende leder Hans-Christian Gabrielsen ber LO-kongressen finne samlende svar på de tre stridssakene om EØS, Lofoten-olje og sekstimersdag.
Sitter med et stort ansvar
Steinar jonassen
- Deltakerne som er samlet på LO-kongressen har et svært stort ansvar. Vi oppfordrer delegatene om å gå for et varig oljevern. Det sier Fiskarlagsleder Kjell Ingebrigtsen om kongressens debatt knyttet til Lofoten, Vesterålen og Senja.

 

 
 

Kan tape 225 milliarder på Lofoten-kompromiss
Øyvind Knoph AskelandInteresseorganisasjonen Norsk olje og gass har regnet ut at Arbeiderpartiets Lofoten-kompromiss kan gi 225 milliarder kroner i tapte skatteinntekter. 
Beregninger Norsk olje og gass har gjort, viser at brutto salgsverdi av de utvinnbare ressursene utenfor Nordland VII og Troms II er på 225,4 milliarder kroner, sier informasjonssjef Øyvind Knoph Askeland i Norsk olje og gass

 

___________________________________________________________________________________________

Øyenveien 10, 8445 Melbu

adresse

Kontakt Detaljer

908 48 582
Øyenveien 10

8445 Melbu

Samarbeidspartnere

Petro Arctic  

Kontakt Oss

Besøksadresse:
Øyenveien 10
8445 Melbu

Postadresse:
Øyenveien 10
8445 Melbu

908 48 582