PRESSERUNDEN UKE 21

Oljevern- og miljøsenter til Fiskebøl og Svolvær
Terje Olav HansenTidligere mangeårig daglig leder hos Norlense, Terje Olav Hansen, har i en årrekke jobbet for etablering av olje- og miljøvernsenter på Fiskebøl. I helga ble innsatsen kronet da statsminister Erna Solberg (H) kom på visitt til Fiskebøl for å kunngjøre at regjeringas lenge planlagte oljevern- og miljøsenter skal legges til Fiskebøl og Svolvær i en delt løsning. Den akademisk og teoretisk forskning skal skje i Svolvær, mens praktisk forsknings- og utviklingsarbeid, uttesting og forsøk skal skje i industriområdet på Fiskebøl. 
                                                                                                         les mer
Erna freder ikke olje-Lofoten
Erna Solberg – Er du villig til å forhandle bort en konsekvensutredning ved eventuelle forhandlinger hvis du vinner valget?
– Høyre kommer til å være for en konsekvensutredning. Vi mener det er feil å si at en konsekvensutredning betyr å åpne for oljeboring. Det gir et grunnlag for å si hvor vi bør drive ut olje og hvor vi ikke kan gjøre det. 
– Det er vårt standpunkt som vi går inn i alle forhandlinger med. Men så er det slik at når vi forhandler så må vi gå gjennom hva som blir summen av resultater på det vi gir opp, sier statsministeren.

les mer


Tror ikke på ny offshorebase i Lofoten

Andreas InselsethEventuell leteboring utenfor Lofoten vil bli forsynt fra Sandnessjøen, tror prosjektleder i Olje- og gassklynge Helgeland, Andreas Inselseth.
– Dersom Nordland VI åpnes, er det i mitt syn helt naturlig at aktivitet i det området forsynes fra Helgeland. Dette er nok det eneste alternativet med mindre det skjer noe drastisk i forhold til basestruktur, som for eksempel ny forsyningsbase et sted, noe som virker lite sannsynlig, sier Inselseth.I begrunnelsen for svaret ligger en erkjennelse at baseanleggene som allerede er på plass på Horvnes i Sandnessjøen allerede har kapasitet til å ta langt høyere aktivitet enn i dag.
   les mer                                                             


Nordlys med ustø kurs

Geir SeljesethNordlys snur i spørsmålet om konsekvensutredning av havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja, bare et halvår etter at avisen var for. Argumentene for konsekvensutredning da, er like gode i dag som i oktober, sier regionsjef i Norsk olje og Gass Geir Seljeseth


les mer

 

 ___________________________________________________________________________________________

Øyenveien 10, 8445 Melbu

adresse

Kontakt Detaljer

908 48 582
Øyenveien 10

8445 Melbu

Samarbeidspartnere

Petro Arctic  

Kontakt Oss

Besøksadresse:
Øyenveien 10
8445 Melbu

Postadresse:
Øyenveien 10
8445 Melbu

908 48 582