PRESSERUNDEN UKE 23

Bitter strid om Statoil-jobber i nord
Marianne Sivertsen NessOljenæringen i Nord-Norge er i vekst. Det neste store prosjektet er Statoils Johan Castberg-felt, som trolig blir endelig vedtatt senere i år. Allerede før sommeren skal Statoil avgjøre hvor feltets driftskontor skal ligge. Saken har utviklet seg til en hard kamp mellom Hammerfest og Harstad.
– Dersom Statoil bestemmer at Castberg kan drives fra Harstad, sier selskapet at nærhet ikke betyr så mye. Det kan få betydning i flere tiår framover, sier varaordfører i Hammerfest Marianne Sivertsen Næss, som frykter at en slik beslutning vil skape presedens og føre til at senere utbygginger i Barentshavet blir driftet fra byer også enda lenger sør, som Stavanger og Oslo.

les mer

SV vil aldri svikte Lofoten, Vesterålen og Senja, - eller Mørekysten!
Ingrid Oppedal SVSV har utforma ein realistisk politikk med konkrete tiltak for å nå målet om reduserte utslepp på kort sikt, og nullutslepp på lang sikt. Eit av dei viktigaste tiltaka er varig oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja. Og for oss i Møre og Romsdal: Mørebankane skal ikkje opnast for oljeverksemd skriver Ingrid Opedal, miljøpolitisk kontakt i
Møre og Romsdal SV og Jan-Erik Andreassen i Ulstein SV

les mer

 

 

__________________________________________________________________________________________

Øyenveien 10, 8445 Melbu

adresse

Kontakt Detaljer

908 48 582
Øyenveien 10

8445 Melbu

Samarbeidspartnere

Petro Arctic  

Kontakt Oss

Besøksadresse:
Øyenveien 10
8445 Melbu

Postadresse:
Øyenveien 10
8445 Melbu

908 48 582