PRESSERUNDEN UKE 32

Oljevernsentret er et viktig verktøy for å få åpnet Nordland 6 og 7
Kjell børge 2– Det som preger debatten om åpning av Nordland 6 og 7 er sårbarheten. Da må vi finne verktøy for å håndtere denne sårbarheten, og i det håper og tror jeg at oljevernsenteret vil spille en helt sentral rolle. Når vi har sørget for å utvikle de verktøyene vi trenger for å håndtere denne type aktivitet i sårbare områder, vil det bli et viktig verktøy for å komme i gang med oljeutvinning utenfor Lofoten og Vesterålen, sier stortingskandidat for Frp i Nordland Kjell Børge Freiberg.

Bevilger 27 nye millioner til oljevernsenter
Siv og Kjell BørgeDet planlagte olje- og miljøvernsenteret på Fiskebøl og i Svolvær får ei statlig bevilgning på 27 millioner kroner i 2018. Over nyttår er drifta i gang. Finansminister Siv Jensen (Frp) og stortingskandidat Kjell-Børge Freiberg (Frp) offentliggjorde lekkasjen fra statsbudsjettet tirsdag under et besøk i Svolvær. Senteret ble tidligere i vår lokalisert med ei delt løsning mellom Fiskebøl og Svolvær, og nå følger altså pengene etter


Krever at utbygging av Lofoten og Vesterålen legges død

Audun og TrineVenstre og Sosialistisk Venstreparti går sammen ut med krav til hver sin statsministerkandidat om at de legger bort alle planer om å åpne for oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja. – Vi har en felles appell til Solberg og Støre: La fiskerne i Lofoten og Vesterålen få ro, legg denne ballen død, skriver partilederne Trine Skei Grande (V) og Audun Lysbakken (SV) i et felles oppropStor oljefeighet

Erna og Jonas
Det er på tide at de store partiene tar oljenæringas klimaavtrykk på alvor, og flytter fokus mot det vi skal leve av i Norge i framtida.

En meningsmåling utført av Ipsos MMI for denne avisa kunne i går avsløre at selv i oljeavhengige Norge er det vilje til å begrense oljevirksomheten i klimaets tjeneste. 44 prosent av de spurte svarte ja på spørsmålet «Er du villig til å begrense norsk oljevirksomhet for å begrense utslipp?», mens 42 prosent svarte nei.

========================================================================================

Øyenveien 10, 8445 Melbu

adresse

Kontakt Detaljer

908 48 582
Øyenveien 10

8445 Melbu

Samarbeidspartnere

Petro Arctic  

Kontakt Oss

Besøksadresse:
Øyenveien 10
8445 Melbu

Postadresse:
Øyenveien 10
8445 Melbu

908 48 582