PRESSERUNDEN UKE 33

Dette er Erna og Jonas enige om i oljestriden om Lofoten
Erna og Jonas
Statsministeren og utfordreren er skjønt enige om at oljestriden om Lofoten, Vesterålen og Senja avgjøres i forhandlinger etter stortingsvalget.
– Problemet med Ap-kompromisset er hva de etterpå da skal kompromisse om. Det kunne vært en gyllen løsning som et grunnlag for å starte noe, men det blir det ikke, sier statsminister Erna Solberg (H) til Aftenbladet.


Slik vil oljeglad Frp-topp finte ut småpartiene

Roy SteffensenEgen oljeavtale mellom Høyre, Frp og Ap om Lofoten, Vesterålen og Senja allerede før valget. Hindre at konflikten omfattes av regjerings- eller samarbeidsavtaler og sikre flertall etter valget uansett hvem som er statsminister.Fremskrittspartiet: Dette er vår petro-politikk
Terje SøviknesFrp oppfattes av mange som det mest offensive partiet innen oljepolitikk. Olje- og energiminister Terje Søviknes er enig i den virkelighetsbeskrivelsen. Frp er tydelige på behovet for og viljen til å tildele nye arealer. Også utover det som er åpnet i dag. Frp ønsker konsekvensutredning og åpning både i Barentshavet nord, LoVeSe, Møreblokkene og Jan Mayen snarest mulig


Høyre: Dette er vår petro-politikk

Tina BruHøyre vil videreutvikle næringen og beholde rammeverket stabilt slik vi har i dag, sier oljepolitisk talskvinne i Høyre Tin Bru. En utbygging av LoVeSe ville også gjøre det lettere å få lønnsomhet i prosjekter lenger nord. Vi ønsker derfor konsekvensutredning av samtlige tre blokker, Nordland VI og VII og Troms II. Og – vi må ikke glemme, det ligger potensielt enorme verdier her i form av både arbeidsplasser og direkte inntekter til staten. Det trengs om vi skal opprettholde velferdsnivået vårt også i framtiden.
Høyre varsler også større forventninger til lokale ringvirkninger.

 

=========================================================================================

Øyenveien 10, 8445 Melbu

adresse

Kontakt Detaljer

908 48 582
Øyenveien 10

8445 Melbu

Samarbeidspartnere

Petro Arctic  

Kontakt Oss

Besøksadresse:
Øyenveien 10
8445 Melbu

Postadresse:
Øyenveien 10
8445 Melbu

908 48 582