PRESSERUNDEN UKE 34

Symboler har sin pris
Ørjan II
I regjering bidro SV til åpningen av 14 nye olje- og gassfelt. I tillegg var de med på å bruke rundt 1 milliard kroner på kunnskapsinnhenting i havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. Venstre og Krf har fulgt opp ved å hindre Høyre/Frp-regjeringen i å gjennomføre konsekvensutredning. Hvorfor SV i regjering var med på å bruke mer enn 1000 millioner kroner på kunnskapsinnhenting i et havområde partiet vil verne for olje og gassvirksomhet, kan man jo bare spekulere i. Vi kan i vertfall ikke beskylde partiet for ansvarlighet, sier Ørjan Robertsen, direktør i Lofoten og Vesterålen Petro

Svikter Ap oljenæringen?
Terje SøviknesEtter at finanspolitisk talskvinne Marianne Marthinsen (AP) denne uken sådde tvil om Aps holdning til leterefusjonsordningen på norsk sokkel er det all grunn til å stille spørsmålet, sier olje og energiminister Terje Søviknes (Frp). - Det siste næringen trenger nå er usikkerhet om de langsiktige rammevilkårene.

 

Venstre varsler kamp på borgerlig side for å endre oljeskatten
Ola elvestuenVenstre mener det norske petroleumsskattesystemet må testes mot Paris-avtalen. Det kan bety slutten for ordninger der staten refunderer selskapenes leteutgifter.
– Dette kommer til å bli helt sentrale krav som Venstre vil stille for å støtte en Solberg-regjering etter valget, sier stortingsrepresentant Ola Elvestuen til Aftenposten.


Ap ikke tydelig nok om konsekvensutredning

KatastrofemålingStortingsrepresentant Kjell-Idar Juvik (Ap) mener partiet kan bli tydeligere i spørsmålet om konsekvensutredning av LoVeSe.
– Jeg ser at Ap på dette området ikke har fått fram budskapet vårt tydelig nok. I denne saken risikerer vi å settes i samme bås som Høyre og Frp som sier ja til oljeboring. I Arbeiderpartiet vil vi ha kunnskap. Vi har sagt at vi allerede vil verne totredeler, og så se nærmere på siste del mot Helgeland. Hvis valget står mellom olje og fisk, så velger vi fisk. Det er en evigvarende ressurs. Det kan vi bli mer tydelig på, sier han til Rana Blad.
=======================================================================

Øyenveien 10, 8445 Melbu

adresse

Kontakt Detaljer

908 48 582
Øyenveien 10

8445 Melbu

Samarbeidspartnere

Petro Arctic  

Kontakt Oss

Besøksadresse:
Øyenveien 10
8445 Melbu

Postadresse:
Øyenveien 10
8445 Melbu

908 48 582