PRESSERUNDEN UKE 35

Hva vil Ap med Lofoten og Vesterålen?
Ørjan 8Da Ap lanserte sitt kompromissforslag om LoVeSe, uttalte leder Jonas Gahr Støre med reine ord at petroleumsaktiviteten ikke vil skape utbyggingsløsninger og nye arbeidsplasser i Lofoten og Vesterålen, men bygge på eksisterende løsninger.
– Lofoten og Vesterålen Petro har tidligere utfordret Jonas Gahr Støre til å gi svar på om Lofoten og Vesterålen ikke kan forvente seg ringvirkninger, dersom Arbeiderpartiets løsning får gjennomslag. - Vi håper avklaringen kommer før vi går til urnene den 11. september, sier direktør Ørjan Robertsen i LoVe Petro.

 Arbeiderpartiet har skuslet bort Lofoten, Vesterålen og Senja
Terje Søviknes 2– Ap har med sitt interne kompromiss har selv forhandlet vekk et forhandlingskort som kunne vært brukt mot deres støttepartier SV, MDG og Rødt i eventuelle regjeringsforhandlinger. De vil jo ikke ha oljeboring i det hele tatt. Det er en rimelig håpløs forhandlingsteknikk sa olje- og energiminister Terje Søviknes under en debatt i HarstadMøter en vegg av følelser mot olje

SiriStatoil møter en vegg av følelser når de argumenterer for konsekvensutredning av Nordland VI, VII og Troms II, sier Siri Kindem Espedal som er områdedirektør i Statoil i Harstad. Siri Kindem Espedal sier at hun forsøker å bruke saklige argumenter i diskusjonen som splitter både innbyggere og mange politiske partier.
– Bidragene i vår diskusjon er faktabasert. Vi er opptatt av kunnskap og kunnskapsinnhenting. Og jeg legger vekt på verdiskapningen. Men så møter jeg en vegg av følelser. Det er ikke lett, sier Kindem Espedal til NRK.

Ap’s kompromis vil frarøve Lofoten for ringvirkninger
Kjell Børge FreibergOljen skal nemlig føres i rør sørover, ifølge kompromissvedtaket Arbeiderpartiet har gjort, sier Frp’s stortingskandidat Kjell Børge Freiberg. Når Ap argumenterer med at en kan åpne Lofoten fordi det allerede finnes etablert infrastruktur, så kan ikke dette oppfattes på noen annen måte enn at olje og gass skal føres sørover.
-Men la det ikke herske noen tvil! FrP vil aldri åpne for petroleumsaktivitet (etter en konsekvensutredning) i Lofoten og Vesterålen uten at det medfører store lokale ringvirkninger.

 

====================================================================================

Øyenveien 10, 8445 Melbu

adresse

Kontakt Detaljer

908 48 582
Øyenveien 10

8445 Melbu

Samarbeidspartnere

Petro Arctic  

Kontakt Oss

Besøksadresse:
Øyenveien 10
8445 Melbu

Postadresse:
Øyenveien 10
8445 Melbu

908 48 582