PRESSERUNDEN UKE 36

Per Willy Amundsen (Frp) tror på en framtid uten olje
Per Willy Amundsen
- Det er selvfølgelig mulig, men det er ikke særlig smart, fordi petroleumsressursene vi har i nord er fantastiske, og vi bør legge til rette for å skape industri, sa justisminister og Frps førstekandidat i Troms, Per-Willy Amundsen, under NRKs valgdebatt onsdag. 

 

 

Kunnskap og symboler
Ørjan 7
Jeg er glad for at styreleder Jan Fredriksen i Nordland Fylkes Fiskarlag i Bladet Vesterålen 1. september etterlyser dokumentasjon for påstanden om at havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja ikke er mer sårbare enn andre områder hvor det i dag er produksjon av olje og gass, sier Ørjan Robertsen i LoVe Petro. -Det er viktig at en så viktig diskusjon foregår på bakgrunn av kunnskap. Hvilke av områdene som er mest sårbare, de som allerede er åpnet, eller de som i dag er omdiskutert, skal vi overlate til ekspertene å avgjøre. Det er til nå utarbeidet rundt 90 ulike rapporter, og konklusjonene er ikke entydige.

Søknadsrekord på norsk sokkel
Terje Søviknes 2Aldri før har Olje- og energidepartementet mottatt så mange søknader som de gjorde i årets lisensrunde på norsk sokkel.
Det har kommet inn søknader fra til sammen 39 selskaper som gjerne vil få tildelt nye lisenser på sokkelen. Søkerbunken er ifølge olje- og energiministeren den største man har hatt i en TFO-runde siden ordningen ble startet i 2003.

 

Vi gambler ikke med fisken
SenterpartietOlje- og energiminister Terje Søviknes mener nasjonale hensyn bør veie tyngst i striden om oljeutvinning utafor Lofoten, Vesterålen og Senja. Senterpartiet sier et klart JA til fisken og NEI til petroleumsaktivitet på den smale sokkelen utafor Lofoten, Vesterålen og Senja som er midt i fødestua for viktige fiskeslag, skriver Willfred Nordlund, Siv Mossleth, og Kari Anne Bøkestad Andreassen fra SP. De mener folket har rett – matfatet utafor vår kyst kan vi høste av i et uendelighetsperspektiv, mens olja knapt blir et komma i en slik tidsregning. 
===================================================================

Øyenveien 10, 8445 Melbu

adresse

Kontakt Detaljer

908 48 582
Øyenveien 10

8445 Melbu

Samarbeidspartnere

Petro Arctic  

Kontakt Oss

Besøksadresse:
Øyenveien 10
8445 Melbu

Postadresse:
Øyenveien 10
8445 Melbu

908 48 582