Presserunden uke 37

Ap og de blåblå kan gi oljeboring utenfor Lofoten
Jonas GarArbeiderpartiet står klar til å samarbeide med regjeringen om åpne for konsekvensutredning utenfor Lofoten dersom Venstre og KrF ikke lykkes i å binde Høyre og Frp til masta. Ap-leder Jonas Gahr Støre sa tirsdag at han øynet muligheter for å utnytte den nye situasjonen i Stortinget til å fremme partiets politikk i denne saken, bekrefter han overfor NTB.

 

Søviknes åpen for Ap-avtale i Lofoten
Terje SøviknesOljeminister Terje Søviknes åpner for å gå sammen med Ap om konsekvensutredning av Lofoten for oljeboring hvis KrF og Venstre ikke lenger binder regjeringen. De siste fire årene har en samarbeidsavtale mellom støttepartiene Venstre og KrF blokkert for en slik utredning.Ap-ordfører advarer Støre: – Lytt til folket i nord og grasrota i partiet
Tor Arne AndreassenRøst-ordfører Tor Arne Andreassen (Ap) er ikke i tvil om at det elendige valgresultatet til Ap i landsdelen skyldes vedtaket om å åpne områdene sør for Lofoten for konsekvensutredning. – De må lytte til folket, sier han.

Vil stille mistillitsforslag mot regjeringen hvis det blir oljeboring i Lofoten

Une Bastholm
Miljøpartiet de Grønne vil stille mistillitsforslag mot regjeringen hvis de begynner å konsekvensutrede for oljeboring i Lofoten.
– Om det blir nødvendig vil Miljøpartiet de grønne felle regjeringen på dette spørsmålet, sier talsperson for partiet, Une Bastholm.
På tide å sette hardt mot hardt i oljepolitikken
Frode AlfheimLO-forbundet Industri Energi mener Høyre bør kunne innkassere gevinst i form av støtte til konsekvensutredning av Lofoten, Vesterålen og Senja, etter at «de fikk Venstre over sperregrensa.» 

Leder i Industri Energi, Frode Alfheim, mener åpning av nye leteområder blir «essensielt» for Norge. 

=====================================================================================

Øyenveien 10, 8445 Melbu

adresse

Kontakt Detaljer

908 48 582
Øyenveien 10

8445 Melbu

Samarbeidspartnere

Petro Arctic  

Kontakt Oss

Besøksadresse:
Øyenveien 10
8445 Melbu

Postadresse:
Øyenveien 10
8445 Melbu

908 48 582