Presserunden uke 38

Flertall for konsekvensutredning må få betydning
Ørjan 6Direktør i Lofoten og Vesterålen Petro, Ørjan Robertsen mener det er et demokratisk problem at småpartiene hittil har blokkerer for en konsekvensutredning av havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.
Lofoten og Vesterålen Petro krever nå at Arbeiderpartiet, Høyre og Fremskrittspartiet, som alle har programfestet konsekvensutredning av olje- og gassaktivitet i regionen, finner frem til en løsning sammen.
Valgresultatet gir nok en gang et klart flertall på Stortinget for konsekvensutredning i en eller annen form. Nå mener LoVe Petro det er på tide med handling.

Høyre åpner for vern av Lofoten i fire nye år

Erna Solberg Sentrale kilder i Høyre bekrefter at Høyre kan ofre oljevirksomhet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja for å få Venstre og eventuelt KrF inn i regjering.
Torsdag har statsminister Erna Solberg (H) invitert lederne for de borgerlige flertallspartiene til nye samtaler om det parlamentariske grunnlaget for hennes regjering etter valget.
Oljepartiene har flertallet bak seg i samtlige fylker og 85% av kommunene

enerWE har tatt et lite dypdykk i tallene fra årets valg for å se på hvordan støtten til oljepartiene fordeler seg rundt om i landet. Vi har tatt utgangspunkt i at det er Høyre, Fremskrittspartiet og Arbeiderpartiet som er for konsekvensutredningen, og sett på hvor de har mer enn 50 prosent støtte i befolkningen.
Med det som utgangspunkt viser det seg at det ikke er et eneste fylke der disse oljepartiene ikke har flertallet bak seg.I 358 kommuner har de tre oljepartiene flertallet bak seg, mens de i 62 kommuner har mindre enn 50 prosents oppslutning. Det betyr at oljepartiene har flertallet bak seg i 85,2 prosent av kommunene.

Ny strid om Lofoten
Kjell WernerDet er et stort demokratisk problem at småpartier over mange år har hatt veto mot en oljepolitikk som det er flertall for i det norske parlamentet, skriver, Kjell Werner / Ansvarlig Redaktør ANB
En ensidig norsk olje-brems er strutsepolitikk som bare vil medføre at andre land utvinner mer.

Det er gode argumenter for å ta ekstra hensyn til miljøet og fiskeressursene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.
Det et faktum at Norge i over 50 år har ført en oljevirksomhet der politikerne har klart å forene motstridende interesser. Det bør vi kunne klare i mange tiår til, selv i et scenario der det tas grep for å møte klimatrusselen.

Hvorfor denne angsten for kunnskap?
Torben BreivikEr det ikke slik at en utredning nettopp skal vurdere om fiskeriressursene og andre næringer blir skadelidende?Og skal ikke en konsekvensutredning veie og balansere de ulike interessene og ta hensyn til alle involverte? Kan virkelig en slik utredning sammenlignes med et spill, et «Monopol» med arbeidsplasser og store inntekter som innsats, skriver Torben Breivik Jonassen som er leder Hadsel Høyre.
Høyre åpner for vern av Lofoten i fire nye år

VG har fått bekreftet at Høyre er villig til å imøtekomme Venstre og KrFs sentrale krav for videre samarbeid på borgerlig side:
Ingen konsekvensutredning av ny olje- og gassvirksomhet i de omstridte områdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja (LoVeSe) de neste fire årene.
– Det kravet er ikke noe vi avviser. Men helheten i de kommende forhandlingene vil selvsagt avgjøre, sier en sentral Høyre-kilde.

Fortsetter å kjempe
KjellKrF er stolt over å ha bidratt til et oljefritt LoVeSe. Vi kommer til å kjempe den kampen videre, uavhengig av en ny samarbeidsavtale. Det sier KrFs nestleder Kjell Ingolf Ropstad i en tekstmelding til Kyst og Fjord. I morgen starter de første forhandlingene mellom Kristelig Folkeparti, Venstre, Høyre og Fremskrittspartiet.

 

========================================================================================

 

 

Øyenveien 10, 8445 Melbu

adresse

Kontakt Detaljer

908 48 582
Øyenveien 10

8445 Melbu

Samarbeidspartnere

Petro Arctic  

Kontakt Oss

Besøksadresse:
Øyenveien 10
8445 Melbu

Postadresse:
Øyenveien 10
8445 Melbu

908 48 582