Presserunden uke 44

Venstre på vei inn i regjeringen
Ørjan 3Partiet Venstre fikk ikke tillit hos velgerne i Nordland. Med 3509 stemmer fikk partiet en solid tilbakegang på hele 29 prosent sammenlignet med stortingsvalget i 2013.Enda verre gikk det i Lofoten og Vesterålen hvor partiet kun fikk 823 stemmer som er en tilbakegang på formidable 46 prosent sammenlignet med forrige stortingsvalg.
En av flaggsakene til Venstre i valgkampen var varig vern av havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.Dersom vi legger valgresultatet til grunn, og ikke minst Venstres katastrofevalg i Lofoten og Vesterålen, kan vi trygt konkludere med at partiets politiske budskap har spilt falitt blant nordlendingene. Nå er det på tide at vernekravet fra Venstre, som nesten er utryddet i Nord-Norge og langs kysten av Vest- Sørlandet blir avvist, skriver Ørjan Robertsen i Lofoten og Vesterålen Petro.

Refser småpartiene: - Et demokratisk problem
Terje Søviknes – Velgerne i Norge har gjennom flere stortingsvalg gitt partier som ønsker en konsekvensutredning og en mulighet for å åpne Lofoten, Vesterålen og Senja et flertall. Når dette flertallet ikke materialiserer seg gjennom stortingsvedtak mener jeg det er en demokratisk utfordring for Norge. Vi er et flertallsdemokrati.Vår oppgave å rydde opp i det Ap holder på med

Arne Ivar MikalsenArne Ivar Mikalsen(V) reagerer kraftig på de siste dagers debatt rundt oljeutvinning utenfor LoVeSe. De siste dagene har Olje- og energiminister Terje Søviknes og Ørjan Robertsen, tidligere Ap ordfører i Hadsel, hevdet at Venstre og andre partiers motstand mot oljeutvinning utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja, er et demokratisk problem. Dette får venstremannen Arne Ivar Mikalsen til å se rødt.Et demokratiproblem – for hvem?

Wenche Cumming.PNG 2Oljeminister Søviknes er bekymra for demokratiet i saka om et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja. Det er også Folkeaksjonen for et oljefritt LoVeSe, skriver Wenche Cumming i dette debattinnlegget.
I hele landet sier kun 27 prosent av befolkninga et klart ja til oljeboring i LoVeSe. Oljeminister Søviknes har nok et større demokratisk problem enn «småpartiene» som arbeider i tråd med det flertallet av deres velgere vil.

 

 

Trine ønsker statsrådstaburetter i julepresang av Erna
Trine S. GrandeVenstres landskonferanse sist helg ga Trine Skei Grande blankofullmakt til å åpne veien for regjeringsdeltakelse før jul. Mens mange Venstre-folk tvilte tidligere, er det nå ingen som vil stanse Trine Skei Grande hvis hun vil inn i Høyre/Frp-regjeringen.  
Både Høyre og Frp ivrer for konsesjonsutredning av områdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. På papiret er det flertall i Stortinget for konsekvensutredning av deler av Lofoten siden Ap har det i sitt program. Jeg tror Erna Solberg i forhandlingene likevel vil si nei til oljeboring i Lofoten for å få et ja fra Trine Skei Grande, sier Arne Strand på kommentarplass i Dagsavisen

====================================================================================

Øyenveien 10, 8445 Melbu

adresse

Kontakt Detaljer

908 48 582
Øyenveien 10

8445 Melbu

Samarbeidspartnere

Petro Arctic  

Kontakt Oss

Besøksadresse:
Øyenveien 10
8445 Melbu

Postadresse:
Øyenveien 10
8445 Melbu

908 48 582