Presserunden uke 45

Å hindre stortingsbehandling av konsekvensutredning er med på å undergrave vårt demokrati.
Ørjan 6I en situasjon der befolkningen på valgdagen har gitt et solid flertall til partier som vil gjennomføre konsekvensutredning, er Venstre nok en gang villig til å bruke sin «maktposisjon» til å inngå avtaler med andre partier for å hindre at konsekvensutredning av Lofoten, Vesterålen og Senja kommer til behandling i vårt demokratiske organ, Stortinget. Dette bidrar etter vår mening til at Venstre er med på å undergrave vårt demokrati, skriver Ørjan Robertsen i Lofoten og Vesterålen Petro


Klimarettsak om Barentshavet kan stanse alle leteplaner i LoVeSe

Torgeir Natur og UngdomI neste uke starter århundrets klimarettssak i Norge. Natur og ungdom har saksøkt den norske stat for åpning av oljeboring i Barentshavet. Vinner de saken, kan det være kroken på døra for alle planer om oljeleting i havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. Argumentene som gjelder for å ikke åpne områdene i Arktis, gjelder i høy grad også for havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja, sier sentralstyremedlem Torgeir Vestre i Natur og ungdom til VOL.



Ny ledelse i LoVeSe

Odd SandbergWenche Cumming fra Sortland overlot ledervervet i Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja til Odd Arne Sandberg fra Vågan på årsmøtet i Bodø i helga.
Odd Arne Sandberg (f. 1960) bor i Kabelvåg. Han har sittet i landsstyret siden Folkeaksjonen ble stiftet i 2009. Han har også vært aktiv i Vågan SV, som han representerer i kommunestyret. Til daglig jobber Sandberg som lærer på Lofoten Folkehøgskole, men han har nå mulighet til å ta inntil 50 prosent permisjon fra denne jobben for å skjøtte ledervervet. 

 

Venstre krever oljevern i nord for å gå i regjering
Trine S. GrandeVenstre krever fortsatt vern av Lofoten, Vesterålen og Senja dersom partiet skal gå inn i regjeringen, fastslår partileder Trine Skei Grande.
– Det var en veldig viktig sak da vi fikk på plass en samarbeidsavtale, og en av de vanskeligste. Så jeg antar at dette blir en vanskelig sak denne gangen også, sier Grande. Samtidig avviser hun å kommentere om LoVeSe kan bli saken som velter statsminister Erna Solbergs drøm om en blågrønn regjering

 
====================================================================

Øyenveien 10, 8445 Melbu

adresse

Kontakt Detaljer

908 48 582
Øyenveien 10

8445 Melbu

Samarbeidspartnere

Petro Arctic  

Kontakt Oss

Besøksadresse:
Øyenveien 10
8445 Melbu

Postadresse:
Øyenveien 10
8445 Melbu

908 48 582