Presserunden uke 47

AUF-topp krever oljeopprør etter valgfiaskoen
Mani Auf leder
AUF-leder Mani Hussaini går aktivt ut for å få Ap til å endre kurs etter valgnederlaget. Han sier Lofoten og innvandring var de to viktigste feilskjærene i valgkampen og krever full retrett fra Lofoten-kompromisset.

– Kampen om oljeutvinning utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja (LoVeSe) og vår ikke-tilstedeværelse i innvandringsdebatten, var de to sakene hvor vi feilet mest overfor velgerne. Og det er de to sakene hvor vi må endre kurs, sier AUF-leder Mani Hussaini til VG.


Vi må si nei til oljeboring i Lofoten


TorskDersom en konsekvensutredning fører til at man setter i gang oljeboring, er det stor fare for at disse naturverdiene kan ødelegges av oljesøl. En rekke forskere mener at oljeleting kan ha katastrofale følger for livet i havet ved Lofoten, skriver 14 år gamle  Einar André Friis-Olsen i dette innlegget i Aftenposten

Statoil får starte omstridt boring i gytefelt

boreplattformRegjeringen gir Statoil tillatelse til å starte oljeboring i et viktig gyteområde for tobisfisker i Nordsjøen, etter at en klagestorm om at boringen i september ble utsatt etter at både Norges Fiskarlag, Fiskebåt, Pelagisk Forening, Naturvernforbundet og Bellona klaget Miljødirektoratets tillatelse inn for Klima- og miljødepartementet.

 
====================================================================

Øyenveien 10, 8445 Melbu

adresse

Kontakt Detaljer

908 48 582
Øyenveien 10

8445 Melbu

Samarbeidspartnere

Petro Arctic  

Kontakt Oss

Besøksadresse:
Øyenveien 10
8445 Melbu

Postadresse:
Øyenveien 10
8445 Melbu

908 48 582